Ki$land: roman me fëmini

Ki$land: roman me fëmini (versione in eBook)

di Ardian-Christian Kyçyku

 
Questo formato è la versione digitale in ebook.
Puoi leggere gli Ebook sul tuo eReader Kobo (o su altri dispositivi di lettura elettronici)

9,89

Descrizione

”Dashuria më erdhi me ndërkryerjen e plevitit. Ky pleviti mos vjen vallë nga plehu i vitit?! U çmeritën xherahët e lagjes, zyshat, prindërit. Ku ta dinin ata se unë rrija nga gjysmë ore varur majë paraleles, në fushën e errët (pagëzuar më vonë si Fusha e Çifteve) mbi strehimin e ardhshëm kundërajror, vetëm unë dhe kalimtarët e rastit, unë dhe çiftet e ndaluara, unë dhe pijanecët e policët e kalecët, unë dhe hëna, unë dhe shiu balsamosës i Tiranës, unë dhe erërat me pluhur e tymra ferrash të përcëlluara, unë dhe gjeldetët, pulat e detit, qentë rrugaçë, unë dhe qielli, vetëm që të zgjatesha sadopak?! Kam ndenjur varur atje për muaj me radhë. Si ndonjë martir kam ndenjur, pa u qarë, pa bëzajtur, dhe lutesha që të zgjatem ca centimetra. Më hulumtoi njerëzia dhe arriti në përfundimin se duhet të më gatitë qefinin dhe ca dërrasa për matanë. Që të siguroheshin, më shpunë të më bënin një radiografi, përndryshe mund t’u mbetej peng. Doktori mbeti si guak dhe iu lëbyrën syçkat. Sepse kisha një pamje dhe ca ngjyra të ndërmjetme që të bindnin edhe se më kanë nxjerrë nga varri para kohe, edhe se mund të më varrosin ashtu, për së gjalli, pa bërë ndonjë krim. Kupton?” Kujën e trompetës e vura në fjalë më vonë dhe tingëllon si më poshtë vijon: “Ke pasur ndonjëherë mace, moj shpirt? Por edhe po të kesh pasur, mund të mos dish si vepron Nëna Mace kur është lehonë dhe gjatë mëkimit të këlyshëve me qumësht. Merre me mend: po ia preku njeriu pjellën, nuk i jep më qumësht. E pjella është e lirë të vdesë urie, ose të mbijetojë. Si Nëna Mace vepron ndaj nesh kjo jetë, qysh kur jemi fëmijë. Po na preku njeriu... Unë jam krejt e kundërta e Nënëmaces. Unë fanitem dhe të prek menjëherë pasi nëna të ka lënë të ngordhësh udhëve. Kupton? E jo vetëm të prek. Unë të marr në shpirt, të marr në fat dhe jetoj më tej sikur të jesh pjesa ime, foshnja ime e panënë, foshnja që duhet jo vetëm ta rrit në barkun tim derisa të lindet, por edhe ta mbaj në bark derisa të vdes vetë...”

Acquista Ki$land: roman me fëmini in Epub: dopo aver letto l’ebook Ki$land: roman me fëmini di Ardian-Christian Kyçyku ti invitiamo a lasciarci una Recensione qui sotto: sarà utile agli utenti che non abbiano ancora letto questo libro e che vogliano avere delle opinioni altrui. L’opinione su di un libro è molto soggettiva e per questo leggere eventuali recensioni negative non ci dovrà frenare dall’acquisto, anzi dovrà spingerci ad acquistare il libro in fretta per poter dire la nostra ed eventualmente smentire quanto commentato da altri, contribuendo ad arricchire più possibile i commenti e dare sempre più spunti di confronto al pubblico online.

Recensioni

Nessuna Recensione presente. Vuoi essere il primo a inserirne una?
Recensioni con x Stelle
Trama
 
Stile scrittura
 
Aspetto estetico
 
Rapporto qualità / prezzo
 
Valutazione complessiva
 

Dettagli

 • Listino:€ 9,89
 • Editore:Smashwords Edition
 • Data uscita:20/05/2015
 • Pagine:-
 • Formato:EPUB
 • Lingua:Albanese
 • EAN:9786068093710

Puoi leggere questo ebook con:

 • SMARTPHONE
 • DESKTOP
 • EREADER
 • TABLET

Android
Puoi leggere questo eBook su qualsiasi dispositivo Android con l'applicazione gratuita
la Feltrinelli Kobo.

 

iOS
Puoi leggere questo eBook sul tuo iPhone tramite l'applicazione gratuita
la Feltrinelli Kobo.

 

App Kobo Desktop
Puoi leggere questo eBook sul tuo computer grazie alla nostra applicazione gratuita Kobo Desktop. Questa applicazioni ti consente di leggere, gestire la tua Libreria di eBook e anche di acquistare nuovi titoli.

Scarica l'applicazione per PC o per Mac.

eReader Kobo
Puoi leggere gli eBook sul tuo eReader Kobo (o su altri dispositivi di lettura elettronici).
Gli eReader Kobo consentono di portare con te la tua intera Libreria e di leggere ovunque ti trovi.

Android
Puoi leggere questo eBook tramite l'APP Kobo gratuita per Android.


iOS
Puoi leggere questo eBook tramite l'APP Kobo gratuita per iOS.

APP18 - Bonus cultura da 500€


I Nostri Partner


Cardif
 
Dogalize
 
Dogalize
 
Dogalize

Top Ardian-Christian Kyçyku

Visualizza tutti i prodotti