Liguria: The Cookbook: Recipes from the Italian Riviera  - Laurel  Evans - cover
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Liguria: The Cookbook: Recipes from the Italian Riviera 
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Descrizione


Italian cuisine never goes out of style. Yet while many are familiar with various regional cuisines of Italy, one of its most gastronomically rich regions has been largely overlooked: Liguria, home of focaccia, pesto, and the Cinque Terre. Award-winning author and food writer Laurel Evans has been immersed in the cuisine of Liguria for 15 years, ever since her Italian boyfriend (now husband, and the photographer for this book) brought her to his family s hillside villa in Moneglia on the Mediterranean coast. There, Evans immersed herself in kitchens, restaurants, and markets, building relationships with the chefs, shopkeepers, producers, and nonne who drive the local cuisine. This book showcases all that she discovered: a cuisine that is beautiful but humble, plant-based and waste-conscious at its core, with a particular spirit and history that she unravels for readers new to the region. From the ultimate pesto, to the definitive focaccia recipe coaxed out of local bakers, to recipes for lesser-known Ligurian specialties like Cappon Magro, Liguria: The Cookbook offers readers a personal journey into the heart of the cuisine of this timeless yet ever-evolving region.

Dettagli

Testo in English
254 x 203 mm
9780789345608

Conosci l'autore

Foto di Laurel Evans

Laurel Evans

0, Texas

Laurel Evans è una texana di settima generazione. Cresciuta nello storico ranch di famiglia, è partita in autostop a 17 anni per visitare tutti gli Stati Uniti, scoprendo e approfondendo la sua terra in prima persona.Dal 2004 vive e lavora a Milano.L’incontro con la cultura europea e in particolare con la cucina italiana le hanno fatto capire quanto poco conosciuta e malamente imitata fosse la cultura gastronomica statunitense oltreoceano.Nel 2009 ha pubblicato il libro Buon Appetito America! Ricette e ricordi di un’americana in cucina (Datanova) con le foto di suo marito, il fotografo Emilio Scoti. Buon Appetito America! ha vinto il Premio Selezione Bancarella della Cucina 2010. Nel 2011 è uscito il suo secondo libro: La Cucina Tex Mex – Storie...

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