Small Millet Grains: The Superfoods in Human Diet
This book discusses the various aspects of the health and nutritional benefits of the wonder grains, small millets. It introduces the readers to the historical use of small millet grains in the diet of humans. It further discusses the consumption and strategies to improve the global production of these nutrient-dense grains. The book outlines how the inclusion of small millet as a staple could prevent nutritional deficiency diseases, hidden hunger, and non-communicable diseases. Different chapters of the book provide information about the nutritional profile of popular small millet grains. It also includes information about the effects of processing on the dietary factors in the grains. It describes the traditional food products as well as unconventional products from small millet. It advises the readers on the best ways to consume this super-food. The book also highlights the role of small millet as a functional food. It highlights how this food can address the challenge of nutritional security.
-
Curatore:
-
Editore:
-
Collana:Cereals, Pulses and Oilseeds
-
Anno:2023
-
Rilegatura:Paperback / softback
Le schede prodotto sono aggiornate in conformità al Regolamento UE 988/2023. Laddove ci fossero taluni dati non disponibili per ragioni indipendenti da Feltrinelli, vi informiamo che stiamo compiendo ogni ragionevole sforzo per inserirli. Vi invitiamo a controllare periodicamente il sito www.lafeltrinelli.it per eventuali novità e aggiornamenti.
Per le vendite di prodotti da terze parti, ciascun venditore si assume la piena e diretta responsabilità per la commercializzazione del prodotto e per la sua conformità al Regolamento UE 988/2023, nonché alle normative nazionali ed europee vigenti.
Per informazioni sulla sicurezza dei prodotti, contattare productsafety@feltrinelli.it