Biology and Ecology of Edible Marine Gastropod Molluscs
This comprehensive volume focuses exclusively on sea snails (or gastropods), which are popular food items and occupy an important role in the commercial shell craft industry. Familiar examples include conchs (highly sought after due to their mild flavor) and escargot, abalone, and periwinkle snails. This book covers the profile (habitat, distribution, morphology, food and feeding, reproduction, conservation status, etc.) of about 180 species of commercial edible marine gastropod molluscs as well as their nutritional values, commercial importance, and pharmaceutical value. Also included is information on their prevalent diseases and parasites. The informative descriptions are presented in an easy-to-read style with neat illustrations.
-
Autore:
-
Editore:
-
Collana:Biology and Ecology of Marine Life
-
Anno:2021
-
Rilegatura:Paperback / softback
-
Pagine:474 p.
Le schede prodotto sono aggiornate in conformità al Regolamento UE 988/2023. Laddove ci fossero taluni dati non disponibili per ragioni indipendenti da Feltrinelli, vi informiamo che stiamo compiendo ogni ragionevole sforzo per inserirli. Vi invitiamo a controllare periodicamente il sito www.lafeltrinelli.it per eventuali novità e aggiornamenti.
Per le vendite di prodotti da terze parti, ciascun venditore si assume la piena e diretta responsabilità per la commercializzazione del prodotto e per la sua conformità al Regolamento UE 988/2023, nonché alle normative nazionali ed europee vigenti.
Per informazioni sulla sicurezza dei prodotti, contattare productsafety@feltrinelli.it