Friuli Food and Wine

Friuli Food and Wine (versione in eBook)

Frasca Cooking from Northern Italy's Mountains, Vineyards, and Seaside

di Meredith Erickson, Bobby Stuckey, Lachlan Mackinnon-Patterson

 
Questo formato è la versione digitale in ebook.
Puoi leggere gli Ebook sul tuo eReader Kobo (o su altri dispositivi di lettura elettronici)

12,26

€ 15,30
IN USCITA IL 21 APRILE 2020
Prenota

Descrizione

An eye-opening exploration of a unique region of Italy that bridges the Alps and the Adriatic Sea, featuring 80 recipes and wine pairings from a master sommelier and James Beard Award-winning chef. Bordered by Austria, Slovenia, and the Adriatic Sea, the northeastern Italian region of Friuli Venezia Giulia is an area of immense cultural blending, geographical diversity, and idyllic beauty. This tiny sliver of land is home to one of the most refined food and wine cultures in the world and yet remains off the grid. The unique cuisine of Friuli is what inspires the menu at Frasca, a James Beard Award-winning restaurant in Boulder, Colorado, helmed by master sommelier Bobby Stuckey and chef Lachlan Mackinnon-Patterson. Meaning "branch" or "bough," the word frasca refers to the Friulian tradition of hanging a branch outside the family farm as a sign that new wine was available for sale. Friuli Food and Wine celebrates this practice and the wine and cuisine of the Friulian region through eighty recipes and wine pairings. Dishes such as Wild Mushroom and Montasio Fonduta, Chicken Marcundela with Cherry Mostarda and Potato Puree, Squash Gnocchi with Smoked Ricotta Sauce, and Whole Branzino in a Salt Crust are organized by Land, Sea, and Mountains, while profiles of local winemakers and wines, including Tocai, Ribolla Gialla, Malvasia Istriana, and Verduzzo, open up new pairing possibilities. Showcasing the best Friulian wines you can buy outside of Italy as well as restaurant and winery recommendations, this beautifully photographed cookbook, wine guide, and travelogue brings the delicious secrets of this untouched part of Italy into your home kitchen.

Acquista Friuli Food and Wine in Epub: dopo aver letto l’ebook Friuli Food and Wine di Meredith Erickson, Bobby Stuckey... ti invitiamo a lasciarci una Recensione qui sotto: sarà utile agli utenti che non abbiano ancora letto questo libro e che vogliano avere delle opinioni altrui. L’opinione su di un libro è molto soggettiva e per questo leggere eventuali recensioni negative non ci dovrà frenare dall’acquisto, anzi dovrà spingerci ad acquistare il libro in fretta per poter dire la nostra ed eventualmente smentire quanto commentato da altri, contribuendo ad arricchire più possibile i commenti e dare sempre più spunti di confronto al pubblico online.

Recensioni

Nessuna Recensione presente. Vuoi essere il primo a inserirne una?
Recensioni con x Stelle
Trama
 
Stile scrittura
 
Aspetto estetico
 
Rapporto qualità / prezzo
 
Valutazione complessiva
 

Dettagli

  • GenereItaliana
  • Editore:Ten Speed Press
  • Data uscita:21/04/2020
  • Pagine:-
  • Lingua:Inglese
  • EAN:9780399580628

Puoi leggere questo ebook con:




    APP18 - Bonus cultura da 500€


    I Nostri Partner


     
    Dogalize
     
    Cardif
     
    Dogalize

    Top Meredith Erickson

    Visualizza tutti i prodotti